Ens complau presentar-vos  Micromundi, l’únic i més variat museu de MINIATURES, MINIMINIATURES i MICROMINIATURES  d’Espanya. Un món màgic i fantàstic on trobarem l’art de l’impossible.

Visitar el Museu és endinsar-se en una altra realitat, en una altra escala, és fer un viatge al cor de la imaginació, la bellesa i la precissió tècnica.

La visita permet descobrir un conjunt  d’obres d’art  excepcionals que ens transportaran a diferents mons en miniatura. Contemplar mils de peces cada vegada més petites fins a arribar a les dimensions inimaginables de les MICROMINIATURES, el món de l’impossible. Mirar quelcom fet com per art de màgia com seria trobar una caravana de camells al trau d’una agulla, un conjunt de joies damunt una grana de poma, i fins i tot la torre Eiffel damunt d’una llavor de rosella.

El Museu està situat en un edifici singular d’estil racionalista, al costat de l’església romànica de Sant Pere. La instal·lació museística ha estat concebuda amb un plantejament  totalment  innovador i didàctic, tant en el disseny i acoloriment de les diferents sales, com  en els recursos expositius, en especial pel que fa a la concepció de les vitrines, els sistemes d’il·luminació i els aparells òptics per a l’observació de les obres.

El Museu, a més, disposa d’una sala multifuncional per realitzar-hi diferents exposicions temporals afins al contingut museístic i altres activitats culturals.

L’origen del Museu es troba en la vocació i la formació artística de joier i col·leccionista del seu creador, Lluís Carreras. El gust pel treball ben fet, delicat i minuciós, i l’interès des de molt jove per les peces petites l’han portat a tenir una interessant col·lecció de miniatures i microminiatures. Més de 5.000 peces elaborades per artistes russos, mexicans, xinesos, francesos, italians, belgues, anglesos, espanyols…

A partir del 1999, en considerar el valor artístic de la seva col·lecció, va creure que seria molt interessant museïtzar-la, a fi de poder mostrar-la al públic. Des d’aleshores tots els seus esforços van estar dirigits a projectar el Museu.

El lloc oportú era Besalú, un municipi que presenta una gran riquesa patrimonial, històrica i artística, i alhora amb una situació geogràfica excel·lent.

L’edifici adient per ubicar el Museu, és la casa coneguda com a Cal Coro, situada en el lloc on antigament hi havia l’abadia de Sant Pere. Un espai que presentava les condicions idònies, a més de ser un edifici de gran interès arquitectònic, d’estil racionalista. Durant un llarg  temps s’hi va realitzar un gran treball de restauració, respectant l’estil original, i d’adequació a unes condicions expositives i de conservació apropiades per les peces.

La antiga fàbrica tèxtil ha esdevingut un espai museístic de 400 m. que respeta  totes les condicions de seguretat, conservació i accessibilitat necessàries per poder gaudir de la  col·lecció.

EXPOSICIÓ PERMANENT

El Museu presenta una col·lecció de magnífiques obres d’un gran valor artístic, d’una gran dificultat  tècnica i d’un alt nivell d’habilitat i creativitat, característiques que  els hi donen singularitat.

Més de 2.000  peces de diverses temàtiques realitzades per artistes de diferents països del món, són  presentades al llarg de tres espais expositius que són,  al mateix temps,  tres nivells d’observació que t’endinsen a una realitat, la de la petita escala, on les lupes i els micróscopis són fidels aliats en el trajecte.

Una primera sala de miniatures, una segona de miniminiatures i una tercera de MICROMINIATURES.